Szkolenia i warsztaty

Organizujemy szkolenia i warsztaty, których celem jest rozpowszechnianie wiedzy na temat występujących trudności spowodowanych chorobami neurologicznymi.  Edukujemy z zakresie radzenia sobie z tymi trudnościami (zaburzenia pemięci, koncentracji, mowy etc.), mając na celu poprawę jakości życia.

Spotkania dedykowane są różnym grupom osób (dorośli z chorobami neurologicznymi, seniorzy), w zależności od występujących trudności, m.in. zaburzenia mowy, zaburzenia pamięci i innych funkcji wyższych.

Warsztaty odbywają się w grupach max.10-osobowych, co daje możliwość prowadzenia ich w  interaktywnej formie.

Dzielimy się również swoją wiedzą i doświadczeniem, poprzez organizowanie szkoleń dla osób w przyszłości planujących pracę z osobami wymagającymi  wielospecjalistycznej terapii. Opłaty za szkolenia przeznaczamy w 100% na cele statutowe Fundacji, z szczególnym naciskiem na specjalistyczną terapię.

Jesteśmy otwarci na potrzeby osób, chcących skorzystać z wiedzy i doświadczenia osób tworzących i współpracujących z Fundacją ORCHidea. Zachęcamy do kontaktowania się z nami  zarówno osoby chcące wziąć udział w naszych aktywnościach, jak i organizacje będące zainteresowane podjęciem wspólnych działań na rzecz osób potrzebujących wsparcia.

Osoby zainteresowane prosimy o kontaktowanie się z nami.