Fundacja ORCHidea – Poznań | Wielospecjalistyczne wsparcie osób z deficytami neurologicznymi
Diagnostyka i leczenie padaczki
DIAGNOSTYKA
I LECZENIE PADACZKI
Rehabilitacja w schorzeniach neurologicznych
W SCHORZENIACH NEUROLOGICZNYCH

Narzędzia i technologie

Aby terapia była skuteczna, dobieramy ją indywidualnie do potrzeb każdego pacjenta. Planując terapię bierzemy pod uwagę wiele czynników. W Fundacji dbamy jednocześnie o to, żeby terapia była motywująca, ciekawa, zróżnicowana i nowoczesna. Stosujemy w tym celu:

Dysponujemy wieloma stacjami komputerowymi, wyposażonymi w różne gry i aplikacje. Ich celem jest trening funkcji ruchowych oraz stymulacja językowa i poznawcza. W Fundacji można skorzystać między innymi z:

Na bieżąco uzupełniamy posiadane zasoby o kolejne wydawnictwa i gry. Z narzędzi multimedialnych można skorzystać w czasie zajęć neurologopedycznych, fizjoterapeutycznych i neuropsychologicznych, lub indywidualnie i niezależnie od terapii, po konsultacji ze specjalistą i określeniu celów i potrzeb terapeutycznych. Służymy wsparciem w wyborze gier i aplikacji oraz dopasowujemy multimedia do potrzeb i oczekiwań naszych podopiecznych i pacjentów.